Sfaturi pentru fotografia nocturna

Fotografiile raealizate pe timpul nopti sunt o adevarata arta, atunci cand respectam anumite reguli importante, decisive in realizare unor fotografii de inalta clasa.

Majoritatea fotografilor, in special fotografii profesionisti, care stiu deja ce implica fotografia nocturna, evita acest tip de fotografie.

Nu fotografiati fara trepied, trepiedul in fotografia nocturna este factorul decisv.

Fotografiati numai in modul manual!

Pentru inceput faceti cateva cadre de test pentru a stabili exact parametrii expunerii.  Aparatul trebuie obligatoriu asezat pe trepied.

In prima faza aveti intuitia sa stabiliti valori ISO mai ridicata, stabiliti valoare ISO cat mai mica si tineti sub control zgomotul de imagine. Zgomotul de imagine este mult mai agresiv la fotografia nocturna fata de fotografia la zi.

Desi se poate si fara, sfatul meu este totusi sa utilizati o telecomanda pentru a evita vibratile cauzate de apasarea butonului declansator. Asa cum am spus mai sus, setati aparatul foto pe modul manual, numai asa puteti obtine  rezulate surprinzatoare in fotografia nocturna. Nu uitati de setarile balansului de alb, dar si de formatul imagini, nu fotografiati JPG, fotografiati in format RAW, acest format va permite sa editati mai multa informatie si sa corectati mai multi parametri gresiti la realizarea fotografiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *