castigator, foto, sony

Juriul competiției Sony World Photography Awards, un juriu exigent si de valoare, a decis ca premiul Romania National Award sa se acorde fotografului timisoarean  Alex Robciuc.

Un fotograf talentat si foarte bataios, Alex a parcurs in graba mai toate portitele artei fotografice, dovada sta acest premiu foarte important, acordat pentru fotografia Vasile Oanea, este un portret ce poate spun totul despre viata.

Fotografia câștigătoare, Vasile Oanea, este un portret surprins de Alex Robciuc după ce a auzit povestea sa de viață: „Vasile a locuit aici toată viața sa. Într-o casă tradițională de lemn din Maramureș, România, în satul pitoresc Breb. El a ales o viață cu totul diferită față de ceilalți oameni din comunitatea lui. Vasile este puternic înrădăcinat în stilul de viață al strămoșilor săi din Maramureș, însă nu a renunțat la avantajele tehnologice pe care le oferă secolului 21 și astfel combină stilul de viață tradițional din Maramureș cu un stil de viață modern.

Pe lângă faptul că este un fermier, el este de asemenea poet, scriitor și uneori jurnalist, iar pentru a le realiza pe toate, s-a înconjurat de camere video și foto, laptop și imprimantă. Vasile este o persoană creativă, își scrie gândurile în versuri și este jurnalistul satului atunci când înregistrează ce se întâmplă în cadrul diferitelor evenimente, realizând filmări și fotografii,” a declarat Alex Robciuc.

Parte din Sony World Photography Awards, eveniment recunoscut la nivel mondial, National Awards confirmă angajamentul Sony de a susține talentul fotografic local, recunoscând lucrările fotografilor locali din 62 de țări și promovându-le la scară globală.

Robciuc locuiește în Timișoara, este inginer silvic, fotograf freelancer și editor de imagini. Lucrările lui surprind stiluri de viață tradiționale, peisaje, monumente naționale și portrete ale sătenilor din regiunile rurale din România.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *