Eugen Voinea

Fotograf Craiova – blog de fotografie

Dupa cat timp devii fotograf profesionist

fotograf craiova, eugen voine, fotografie evenimentAcest lucru depinde numai de implicarea fotografului si de nivelul la care doreste sa faca fotografie. Multi fotografi raman la categoria amatori pentru toata viata, desi demonstreaza ca au potential pentru a deveni fotografi profesionisti.

Fotografi amatori sau profesionisti, incepatori sau avansati, ce ii face pe acesti oameni sa se afle in categorii diferite, desi, in foarte multe cazuri, fac lucruri asemanatore, dar la niveluri diferite. In primul rand experienta! Intre un fotograf profesionist si un fotograf amator exista o diferenta uriasa, daca ar fi sa facem o comparatie in km., intre cei doi ar exista o distanta uluitore. Un fotograf profesionist are in spate mii de ore de fotografie… Dar au ceva in comun: pasiunea, un lucru intalnit si la un fotograf incepator, dar si la un fotograf profesionist.

Nu echipamentul foto te face fotograf profesionist!

Exista si astfel de fotografi, care, in cele mai bune cazuri, au facut cateva sute sau chiar mii de fotografii cu un aparat foto de nivel mediu, sa zicem, iar la scurt timp trec la echipament profesional. Acest pas este gresit, deoarece cunostintele lui sunt limitate, iar ulilizare uni echipament profesional necesita cunostinte serioase in domniu.

Drumul catre fotografia profesionala incepe cu un aparat foto Entry-Level

Nu trebuie, asa cu spuneam si mai sus, sa treci direct la echipament foto profesional cand abia te descurci la cel mai jos nivel, iar primul pas este achizitionarea unui aparat foto din gama Entry-Level , spre exemplu un Canon Eos 750D, un DSLR foarte bun pentru categoria lui. Invata sa faci setarile camerei, invata ce inseamana timp de expunere, ISO, diafragma, balans dar si alte setari utile. Fotografiaza sute de ore, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Nu trebuie sa vrei tu sa treci la un alt nivel, odata cu acumularea acestor cunostinte obligatorii in arta fotografica, acest Canon 750 D nu se va mai ridica la cerintele tale si vei decide sa treci la urmatorul nivel.

Pentru nive mediu recomand tot un aparat din gama Canon.

Desi am aparate foto de la ambii producatori,- Nikon si Canon, recomand Canon, mai ales pentru incepatori.

Iata un aparat foto pentru entuziasti care poate trece bariera spre profesional: Canon EOS 80D , desi pretul acestui DSRL nu e unul ridicat, acest aparat foto iti poate calauzi drumul catre fotografia profesionala.

Daca ai acumulat suficiente cunostinte, cu Canon 80 D te apropii cu pasi rapizi catre cel mai inalt nivel. Ajuns aici, iti dai seama ce inseamna arta fotografica si care este diferenta intre un fotograf amator si un fotograf profesionist.

Marele pas catre fotografia profesionala!

Dupa o munca deloc usoara dar placuta, am ajuns si la cel mai inalt nivel. Cu un bogat bagaj de cunostinte, cele doua aparate mai sus mentionate nu se mai ridica la nivelul unui fotograf profesionist si vom face marele pas catre un echipament foto profesional.

Recomand: Canon EOS 5D Mark III, un DSLR perfect care face fata in toate situatiile.

In urmatorul articol vom vorbi despre obiective foto.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *