Cum pot fotografia o eclipsa de luna

Eugen

Cum pot sa fotografia o eclipsa de luna. Desi in urma cu numai cateva nopti am avut un astfel de fenomen, cea mai lunga eclipsa din acest secol, visul unui fotograf pasionat este de a imortaliza asfel de momente, chiar daca fotografiaerea acestor momente unce necesita cunoastere si cateva dotari obigatorii.

Acest tip de fotografie se incadreaza la capitolul astrofotografie, un tip de fotografie spectaculus, cu rezultate remarcabile.

Dar pana sa ajungem la rezultate, trebuie sa urmam cativa pasi esentiali, pentru ca, la urmatoare elipsa de luna sa futem face cateva fotografii de exceptie.

Pentru inceput trebuie sa stim ce este astrofotografia si cu ce se ocupa! Astrofotografia este un tip specializat de fotografie ce constă în fotografierea imaginilor obiectelor astronomice și a altor porțiuni din cerul nopții. Prima fotografie a unui obiect astronomic (Luna) a fost făcută în 1840, dar numai la sfârșitul secolului al XIX-lea tehnologia fotografiei a evoluat astfel încât să se poată face fotografii detaliate ale stelelor.

De ce echipament avem nevoie pentru a fotografia o eclipsa de luna!

Pentru a fotografia o eclipsa de luna, in primul rand aveti nevoie de un aprat foto DSLR, de recomandat cu senzor Full Frame, senzorul joaca cel mai important rol in acest tip de fotografie.

Obiective recomandate
Vei avea nevoie de un zoom destul de mare, minim 200mm, cu diafragma deschisa, pentru a capta o zona mai mare, nu doar spectacolul lunii.

De asemenea, nu trebuie sa va lipseasca din geanta trepiedul si declansatorul, foarte importante datorita timpului de expunere foarte lung.

Ce valoare ISO aleg

O valoare ISO cat mai mic, datorita intunericului, desi folositi un aparat profesional, zgomotul de imagine devine agresiv chiar si la valori mai mici, fata de fotografia de zi.

Asa cum mentionam mai sus, nu trebuie sa lipseasca trepiedul si declansatoru. Incercati sa stabilit un timp de expunere mai lung, cateva secunde, atunci fotografia devine fascinanta.

Intr un articol viitor vom vorbi despre cum putem fotografia eclipsele de soare!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ziua Mondială a Fotografiei, sarbatorita de f64 cu un concurs: Luna Fotografiei!

In fiecare an, pe 19 august este aniversată Ziua Mondială a Fotografiei, motiv pentru care f64 a lansat un concusr foto pe pagina de facebook. In perioada 1-21 august 2018, având în vedere că m tocmai am lansat campania „Sărbătorește  Ziua Mondială a Fotografiei la lumina reducerilor”, ne-am gândit să organizăm un concurs pe pagina […]
ziua, fotografiei

Subscribe US Now