dan dinu, curs fotoCursuri foto 

Dan Dinu, un nou curs foto la Brasov

dan dinu, curs fotoIti place fotografia, vrei sa devii un fotograf cunoscut, atunci te afli la locul potrivit, nu trebuie decat sa te inscrii la noul curs foto, unde Dan Dinu te va ajuta să îți descoperi pasiunea pentru fotografie.

Pentru a face primii pași în fotografie, nu este nimic mai plăcut decât să petreci câteva ore pe săptămână în compania altor pasionați ca și tine și a unui trainer cu experiență. Cursul nostru de inițiere a ajuns la versiunea 4.0, mai interactivă și mai bine structurată, iar toate astea doar pentru că ne place să evoluam și să abordăm totul cu profesionalism. Te așteptăm într-o atmosferă prietenoasă și relaxantă, unde Dan Dinu te va ajuta să îți descoperi pasiunea pentru fotografie. Cursul Incepe pe 29 octombrie 2018, cu durata de 7 saptamani.

Cursul este alcătuit dintr-un numar de 14 ședințe în sală, dintre care două practice, una pentru învățarea aparatului, diafragmă, obturator, obiectiv, iar cealaltă pentru informații de bază despre editare și indexare în Adobe Lightroom. Alte două ședințe sunt pentru acordarea de feedback pe imaginile participanților, atât cele realizate la turele foto de la curs, cât și cele din arhiva personală.

Pe lângă aceste întâlniri din sală, vor mai exista și două ieșiri pe teren pentru practică. Fiecare lecție va fi însoțită de material vizual, punându-se astfel baza pe exemple practice și pe un caracter cât mai interactiv al informației prezentate. Fiecare lecție beneficiază de un slideshow prezentat cu videoproiector pe un ecran mare.

Cursul se poate urma chiar dacă nu dețineți un aparat de fotografiat performant sau dacă sunteți în curs de achiziționare a unei camere foto. Informațiile din curs și sfaturile trainer-ului vă pot ajuta la luarea unei decizii bune în acest sens.

Iata ce puteti invata in cele 7 saptamani de curs! Te poti inscrie AIC

Tematica Cursului foto

01. Introducere în fotografie. Aparatul foto și obiectivul

În această primă lecție ne familiarizăm cu aparatul de fotografiat și principalele lui componente. Discutăm pe larg despre obiective și despre cum se folosesc acestea, în funcție de fiecare tip în parte. De asemenea facem și un scurt istoric al fotografiei și aflăm despre cei mai importanți oameni care au reușit să o dezvolte și să o aducă la stadiul pe care îl cunoaștem noi astăzi.

02. Fotocompoziția. Reguli și principii

Lecția este axată în special pe studiul regulilor de compoziție, cu foarte multe exemple și studii de caz pentru o înțelegere mai ușoară. Se vor discuta însă și unele aspecte despre încălcarea regulilor care uneori pot duce la obținerea unei fotografii reușite. Vom vedea ce înseamnă o fotografie realizată armonios și echilibrat din punct de vedere compozițional și bineînțeles vizual.

03. Expunerea. Diafragma și obturatorul foto

După această lecție nu vor mai exista secrete despre cum se formează o fotografie. O să aflăm cum se formează expunerea și cum diafragma și obturatorul pot influența creativ o imagine. Poate cel mai dificil și mai de neînțeles capitol al fotografiei va fi tratat în amănunt în această lecție.

04. Lecție practică recapitulativă. Ședință foto în sala de curs

În această lecție vom discuta despre aparatul foto și principalele reglaje pe care le putem face pentru expunere, focalizare sau orice alte funcții și butoane mai are aparatul vostru și pe care nu le-ați înțeles. Pentru a implementa și mai bine informațiile din primele lecții, o să realizăm un mic atelier foto în sala de curs și o să învățam practic lucrul cu diafragma și obturatorul. O să facem câteva experimente pentru a înțelege funcționarea aparatului de fotografiat. După această ședință aparatul pe care îl folosiți nu trebuie să mai aibă niciun secret pentru voi. La această ședință practica o să aveți oportunitatea să studiați și să încercați aparate foto DSLR de la Nikon și să lucrați cu diferite obiective și accesorii fotografice care vă vor fi puse la dispoziție.

05. Lumina în fotografie. Filtrele foto

În această lecție o să aflăm care sunt tipurile de lumină, care lumină este mai bună în fotografie și o să vorbim despre culori și despre temperatura acestora. Tot aici o să discutăm pe larg despre filtrele fotografice și despre importanța acestora în formarea oricărei imagini.

06. Fotografia digitală. Alte echipamente utile în fotografie

La început toți ne confruntăm cu probleme în a înțelege multe aspecte legate de fotografia digitală. În această lecție ne propunem să clarificăm toate întrebările despre formarea imaginii, despre rezoluție și formatul de fișier, despre white balance și multe altele. Vom învăța ce este histograma, cum se citește și cum ne poate ajuta să realizăm o expunere corectă și vom afla informațiile de bază despre calibrarea monitorului și despre color management. La final o să mai discutăm și despre alte echipamente foto utile, cum ar fi trepiedul, rucsacul foto sau accesoriile de curățare și întreținere.

07. Lecție foto practică. Editarea și indexarea fotografiilor în Adobe Lightroom

Programele de editare sunt multe și variate, iar în această lecție ne propunem să aflam mai multe despre ele. Vom învăța cum putem edita o imagine și care sunt avantajele formatului RAW. Cu ajutorul programului Lightroom vom realiza un workflow complet de la imaginea digitală obținută de aparat și până la fotografia editată și gata de a fi printată sau expusă pe Internet. Odată cu apariția imaginii digitale, fotografii au fost puși în fața unei probleme care de multe ori nu este luata în seamă: arhivarea și indexarea fotografiilor. În această lecție vom învăța și cum trebuie să stocăm miile de fotografii pe care le facem într-un an, cum să ne ușurăm munca de căutare și cum să le protejăm pe termen lung.

08. Fotografia de călătorie și de arhitectură

Foarte mulți asociază orice călătorie cu un bun prilej de a face fotografii interesante. Este momentul să vedem ce înseamnă o călătorie fotografică, care sunt problemele principale pe care le putem întâmpina și cum putem face o bună documentare. Tot în această lecție vom învăța care sunt regulile și cele mai bune sfaturi dacă vrem să fotografiem arhitectura.

09. Fotografia de peisaj și wildlife

Majoritatea fotografilor apreciază un peisaj deosebit, însă puțini știu secretele acestui tip de fotografie. Vă invităm să le aflați în această lecție. Tot aici vom vedea care sunt bazele în fotografia wildlife și cum putem lua startul în acest gen de fotografie spectaculoasă, dar nu tocmai ușoară.

10. Oamenii în fotografie

Portretul este preferat de foarte mulți fotografi, însă ca orice alt gen fotografic și aici sunt unele reguli ce trebuie învățate. Vă invităm în această lecție să aflați cum puteți face fotografii cu oameni, indiferent că este vorba de un instantaneu sau un portret regizat.

11. Macrofotografia. Fotografia alb-negru și alte genuri fotografice

Macrofotografia este un gen aparte, iar fie că fotografiați flori și insecte sau detalii abstracte, trebuie să știți care sunt secretele și ce echipamente se folosesc pentru a putea realiza acest gen de fotografie. Fotografia alb-negru a fascinat întotdeauna, dar nu orice imagine se pretează a fi transformată. În această lecție vom învăța câteva secrete despre acest gen de fotografie. Tot aici o să primiți și câteva sfaturi caracteristice fotografiei de studio, cu toate genurile comerciale sau mai puțin comerciale care se pot realiza cu ajutorul luminii controlate. La final vom vedea și care sunt unele dintre cele mai dificile condiții de fotografiere.

12. Lecție practică. Feedback și proiecție de fotografie

În această lecție ne propunem un feedback pe imaginile pe care le-am realizat împreună la ieșirile foto sau pe orice alte fotografii din portofoliul vostru, despre care vreți să aflați mai multe. La final, dacă timpul ne permite, o să vizualizăm împreună o proiecție de fotografie.

13. Etica în fotografie. De la amator la profesionist

Orice fotograf iși pune uneori întrebări despre ceea ce este bine sau ce nu este bine să fotografieze. Vă invit în această lecție la o discuție liberă despre etica în fotografie. În a doua parte vom vedea care sunt principalele domenii în care fotografia poate trece de la hobby la profesie, despre cum să vă căutați clienți și despre cum să discutați cu ei, despre cum să vă pregătiți un portofoliu, dar și despre cum să investiți în propria imagine prin promovarea voastră ca fotograf cu ajutorul Internetului sau a expozițiilor și proiectelor.

14. Concurs de fotografie și feedback

Ultima lecție este dedicată unui concurs ce se va derula între participanți, în care puteți fi în același timp și concurenți și membri ai juriului. Scopul acestui concurs este de a încerca să vă faceți o autoevaluare în comparație cu ceilalți colegi și să vă bucurați de încă un feedback din partea trainer-ului.

Ture foto pe teren

Pe parcursul cursului o să facem și două ture foto pe teren, în care să aplicăm cele învățate la partea teoretică. Prima dintre ele va fi în oraș, pentru a învăța câte ceva despre fotografia de arhitectură și despre cum se fotografiază în „ora albastră”. O să aveți parte în această tură și de o provocare fotografică inedită. A doua tură va fi mai lungă și o să ne deplasăm într-o zonă cu bun potențial fotografic, unde să avem ocazia să studiem fotografia de peisaj sau fotografia cu oameni.

Pentru orice altă informație vă stăm la dispoziție pe mail sau la numărul de telefon 0733/081031 (Dan Dinu).

 

Lecțiile însumează aproximativ 500 de pagini și peste 600 de fotografii ilustrative

  • se vor face 2 ture pe teren pentru practică în locații cu bun potențial fotografic

  • se vor susține 2 lecții practice în sala de curs (învățarea aparatului și editarea în Adobe Lightroom)

  • vor exista 2 sesiuni de feedback pe pozele participanților și un concurs

  • suport tehnic și testare de echipamente de la partenerii noștri

  • curățarea gratuită a senzorului pentru cursanți

  • trainer cu experiență de 11 ani în susținerea de cursuri foto și workshop-uri

  • echipamente foto la prețuri speciale de la parteneri

La finalul cursului FOTO veți obține o diplomă care atestă că ați urmat acest curs.

Related posts

Leave a Comment