fotografie, toamna, eugen voinea,Ghid fotografic 

Fotografia de Toamna, sfaturi si idei

Cateva lucruri esentiale legate de Fotografia de toamna. Sincer, in opinia mea, toamana reprezinta anotimpul perfect pentru fotografie. Paleta culorilor se diversifica transmitand, prin intermediul imagiunilor, un vis, o poveste, transformata perfect de un fotograf.

Toamna, in avara de culorile fantastice mai avem un atuu pe care nu il putem intalni in restul anului si anume lumina, lumina toamnei este o lumina calda,  perfecta pentru fotografia de calatorie sau peisaj. Nu vreu sa lungesc mult acest articol, si sa ma rever numai la 3 elemente esentiale in fotografia de toamana.

Si reamintesc iubitorilor de fotografie cateva elemente de care nu trebuie sa se lipseasaca la o astfel de sedinta foto.

Fotografia de Toamna, ce nu trebuie sa lipseasca din geanta unui fotograf

In primul rand, pentru acele culori vii, accentuate si superbe,  despre care aminteam la inceputul aricolului, acestea  nu pot fii obtinute fara un filtru de polarizare.

Pentru pasul doi, indiferent de lumina de afara, in cele mai multe cazuri avem nevoie de un trepied. Incercati sa fotografiati dimineata, pana in ora 10, iar sera in preajma apusului, atunci culorile modifica in totalitate peisajul.

Acum ca am vorbit despre nelipsitul trepied, iata la ce ne mai foloseste. O zi cu ceata poate transforma o fotografie intr-o imagine fantastica. Alege o astfel de zi si vei fi uimit de fotografiile realizate.

Desi nu aveti foarte multa experienta, puteti incerca, pentru inceput cateva din setarile simple. Desi poate se deduce din textul scris, nu incercati sa folosit aparatul foto pe modul automat, in acest mod nu veti obtine rezultate foarte multumitoare. Incercat cateva trucuri legate de timpul de expunere, incercati sa fotografiati cu timpi lungi de expunere, asa veti optine rezultate remarcabile cu culori cu un contrast puternic. Un alt sfat util ar fi legat de balansul de alb, multi spun ca modul automat isi face treaba!

Total gresit! faceti balansul de alb. Nu fotografiati in format jpg, fotografiati in formatul raw, numai asa mai puteti  salva cateva din erorile de carea nu ati tinut cont in momentul fotografierii.

Pana data viitoare, va urez mult succes la Fotografia de Toamna

 

 

 

Related posts

Leave a Comment