Smartphone, aparat foto, tehnolohie, fotografEditorial 

Razboiul tehnologiei foto: Smartphone versus aparat foto

Desi suntem in era unde o multime de obiecte detin incorporata o minicamera foto, de la telefoane, cesuri, pixuri si multe alte obiecte, totusi, conceptul de fotografie nu poate fi inlaturat din cauza unei evolutii rapide.

Fotografia artistaica va ramane fotografie artistica, desi multi producatori de telefoane mobile au imptumutat tehnologie de la producatorii consacrati de lentile foto si au adaugat pe aceste gadgeturi. Este vorba de producatorul Huawei , carea a incorporat celebrele lentile Laica in smartphone . Efectul este foarte slab, in comparatie cu o lentila foto montata pe un aparat foto.

Asa cum spuneam mai sus, conceptul de fotografie nu dispare odata cu aceasta ecvolutie tehnologica, mai mult, el se intareste si ridica nivelul calitativ al adevaratilor fotografi, care, spre deosebiere de utilizatori de smartphone, au in spate un bagaj urias de cunostinte fotografice si ma refer la cele tehnice, de lumina, de stil si compozitie etc, aceste se invata, nu vin la pachet cu un gadget scump.

Astfel, indiferent de valoare acestor telefoane ce detin aparatura de ultima generatie, ele devin utile pentru lucruri mici si fara prea mare rezonanta, nu pot si nici nu vor inlocui prea curand adevaratele camere fotografice.

 

Related posts

Leave a Comment