regula, treimi, fotografieGhid fotografic 

Compozitia In Fotografie – Regula Treimilor

regula, treimi, fotografieIn opinia mea, copozitia este cel mai esential element din fotografie, compozitia deleimiteaza, in primul rand, fotografia artistica de restul pozelor banale ce pot fi realizate de mai toti oamenii, avand la dispozitie maxim un telefon mobil.

Subiectul in fotografie presupune, in primul rand,  multa atentie si multa concentrare, inaite de a apasa declansatorul, fotografia ce inca nu a fost prinsa de senzorul aparatului trebie sa existe in mintea si in imaginatia oricarui fotograf, indiferent de experienta.  Compozitia in fotografie, asa cum vorbeam la inceputul acestui articol, joca un rol delimitator, mai exact selecteaza imagine pura si valoroasa de restul imaginilor.

Astfel, cu putina atentie, dar si putin studiu, compozitia se poate invata

Regula treimilor, cea mai cunoscuta regula din fotografie

Cat de importanta este aceasta regula si la ce foloseste. Regula treimilor este o regulă de bază a compoziției în fotografie si nu numai.

Regula treimilor susține că o fotografie poate fi împărțită în nouă părți egale, prin două linii imaginare orizontale echidistante și două linii imaginare verticale echidistante. Cele patru puncte formate la intersecțiile acestor linii imaginare pot fi folosite la alinierea subiectului sau elementelor ce alcătuiesc compoziția fotografiei. Astfel, aplicarea acestei tehnici creează mai multă tensiune, energie și interes comparativ cu simpla centrare a subiectului sau elementului în imagine.

Pana la formarea ochiului, majoritatea aparatelor foto au aceasta optiune pentru fotogarfierea live view, folosind aceasta functie, in timp, acesta regula se poate aplica si fara ajutorul functiei aparatului foto.

Plasarea unui subiect, dupace am impsubiectului pe oricare dintre punctele formate la intersectarea liniilor,  ofera o compozitie echilibrata, asa cum se poate vedea si in imagine.

Related posts

Leave a Comment