Cursuri foto 

Curs foto RGB: Fotografia de strada

La acest workshop studiem ce este si ce nu este fotografia de strada, idei de compozitie in fotografia de strada, importanta luminii in fotografia de strada, scurte notiuni de legislatie privind fotografia de strada in Romania si studii de caz, plus o serie de aplicatii practice pe strazile si/sau parcurile din Bucuresti.

Urmatoarea grupa:
Data de incepere: 29.09.2018
Perioada de desfasurare: 29.09.2018-07.10.2018
Zilele de desfasurare:
sambata (29.09) – 10.00-14.00
duminica (30.09) – 14.00-18.00
sambata (06.10) – 10.00-14.00
duminica (07.10) – 10.00-12.00
Numar de locuri: 12
Lectori: Mirela Momanu, Cosmin Garlesteanu, Cristina Garlesteanu

Taxa: 550 lei/persoana
In cazul retragerii de la curs, ulterior datei de incepere a cursului, taxa de participare la curs nu va fi restituita.
Inscrierea la fiecare grupa se face in limita locurilor disponibile.
Pentru inscriere sunt necesare o copie dupa CI si achitarea taxei de curs.

Programa curs de fotografie de strada:

Prima intalnire – teorie (4h)

Fotografia de strada – definitie, scurt istoric, ce este si ce nu este fotografia de strada, reguli de baza.
Echipamentul necesar in fotografia de strada – ce folosim?
Idei de compozitie in fotografia de strada (elemente de fotocompozitie, exemple si exercitii practice)
Lumina in fotografia de strada – cum putem profita de ea pentru rezultate de impact
Notiuni de legislatie in fotografia de strada si studii de caz
Resurse utile in fotografia de strada (carti, site-uri si comunitati dedicate, alte resurse)

A doua intalnire – aplicatii practice (4h)

In cadrul primei zi de practica cursantii vor experimenta mai multe idei de compozitie si tehnici de fotografiere, plus de utilizare a luminii naturale pentru rezultate de impact. Ne vom grupa pe teme, dupa care vom face schimb.

A treia intalnire – aplicatii practice (4h)

In cea de-a doua sesiune de practica ne vom deplasa in zona garii sau intr-unul din parcurile din Bucuresti si vom continua experimentarea diferitelor tehnici si idei de compozitie. De acesta data tema va fi la alegerea libera a fiecarui participant.

A patra intalnire – feedback/comentarii pe fotografii si discutii libere, selectie pentru promovare sau participare la o viitoare expozitie (2h)

Incepem cu vizualizarea fotografiilor realizate de cursanti in zilele de practica, alegem cele mai bune fotografii care pot ajunge in viitoare expozitii sau galerii online de profil.

Este recomandat ca fiecare cursant sa aiba in dotare:
Aparat de fotografiat (de preferat mirrorless sau DSLR).

Intrebari si raspunsuri

I: Ce nivel prealabil de cunostinte fotografice imi trebuie?
R: Nivel mediu. Pe scurt ar trebui sa stii: sa setezi expunerea si focalizarea in modul manual, sa reglezi profunzimea de camp, sa reglezi balansul de alb.

I: Aplicatiile practice au o pondere importanta?
R: Cea mai importanta. Fiecare dintre voi va primi cateva teme, plus va putea fotografia subiecte la alegere in ce-a de-a doua intalnire practica.

Despre lectori:

Mirela Momanu

Mirela Momanu a absolvit Facultatea de Textile-Pielărie si Management Industrial, Iasi, Scoala de fotografie RGB Photography, Bucuresti si Scoala de Poetica Fotografica Francisc Mraz, Bucuresti.
Mirela este si curator, coordonator de expozitii in cadrul Asociatiei Bucurestiul meu drag, al Asociatiei Exposure (pe care a fondat-o), alaturi de grupul PhotoTeam Romania sau in cadrul Bucharest Photo Week.
A avut aparitii in mai multe publicatii din afara si din tara, este admin pe 1X.com, a obtinut numeroase premii si medalii in cadrul diverselor Saloane de Fotografie.

Cosmin Garlesteanu

Cosmin Garlesteanu a urmat Academia de Studii Economice – Facultatea de Contabilitate, dar pasiunea pentru muzica l-a purtat catre un alt tip de job, in radio. In prezent, lucrează ca editor de stiri pentru o televiziune. Fotografia a fost mereu printre pasiunile sale, primand sentimentul de libertate pe care i-l da, inainte de orice altceva. A participat la numeroase expozitii de fotografie de grup, atat in tara cat si in strainatate, in cadrul diverselor festivaluri de fotografie, precum Photo Romania de la Cluj (expozitia Street Visions), Bucharest Photo Week, Iwaya Community Art Festival (ICAF Lagos 2016). A fost publicat in diverse publicatii online romanesti sau straine, cum ar fi Mondorama, Post Pravda Magazine etc.

Cristina Garlesteanu

Cristina Garlesteanu a urmat Facultatea de Relatii Internaţionale si Studii Europene din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, insa pasiunea pentru fotografie a facut-o sa se apropie tot mai mult de acest domeniu. De asemenea, coordoneaza activitatea de comunitate si blogul F64, premiat de doua ori in cadrul Webstock Awards la categoria bloguri de companie. A publicat fotografii si articole in revistele din Romania si nu numai, tiparite sau online. A participat la numeroase expozitii de grup, atat in tara cat si in strainatate, cea mai recenta in SUA (Essex). Din 2014 este co-fondator si membru in echipa de organizare a Bucharest Photo Week. Recent, una dintre fotografiile sale de strada a fost pe lista extinsa de la Sony World Photography Awards 2018.

Related posts

Leave a Comment