fotografia, peisaj, fotograf craiovaGhid fotografic 

Doua lucruri esentiale in fotografia de peisaj

fotografia, peisaj, fotograf craiovaCe este fotografia de peisaj! Fotografia de peisaj, asa cum este si denumita, presupune o imagine in ansamblu, cu cat mai multe detalii din zona respectiva.

In fotografia de peisaj exista si riscul ca, o parte din fotografiile realizate in natura, de exemplu, cu imagini senzationale, sa nu se ridice la nivelul asteptarilor fotografului, si asta din mai multe motive pe care am sa le enumar mai jos.

In fotografia de p eisaj o importanta majora o are zona de profunzime, cu cât zona de profunzime e mai mare, si fotografia este mai bogata, adica cuprimde o zona mult mai mare. Ca sa poti obtinem o profunzime mare trebuie sane jucam cu diafragama. Pentru a obtine o profunzime mare, trebuie sa inchidem diafragma catre maxim, sau chiar maxim.

Nu uita însă că o valoare mică a diafragmei înseamnă mai puţină lumină, ceea ce trebuie compensat fie prin creşterea ISO-ului, fie crescând timpul de expunere.

Obiectivle wide și ultra-wide, cele mai recomandate in fotografia de peisa j

Desi am aflat ce trebuie facut sa avem oimagine cat mai completa in fotografia de peisaj, dar trebuie sa vorbim putin si despre ce obiective sunt recomandate in fotografia de peisaj.

Obiectivele wide și ultra-wide sunt, fara discutie, recomandate in fotografia de peisaj. Datorita focalei mici,  10, 12 sau 14mm, în funcție de formatul pentru care sunt făcute, avantajul acestor obiective  este că oferă un unghi de cuprindere foarte mare. Cu acete obiective poți prinde mai mult din subiectul pe care îl fotografiezi, fie că vorbim de peisaje sau fotoreportaj.

Sursa: https://evphotography.ro/ce-obiectiv-folosesc-in-fotografia-de-peisaj/

Related posts

Leave a Comment