Foto Art 

Cum reusesc sa fotogarafiez fulgere?

Cum reusesc sa fotogarafiez fulgere? Dupa apusul de soare, majoritatea fotografilor au fix si anume sa fotografieze fulgere. Dar nu multi dintre ei si reusesc insa sa obtine fotografii artistice avand ca subiect fulgerul.

Aceasta nereusita se datoreaza , in special, momentului ales sa fotografiez aceste fulgere ce brazdeaza cerul.

De obicei, cele mai reusite fotografii cu fulgere sunt realizate pe timp de noapte, motivul reusitei fiind, bineinteles, timpul de expunere lung. Cum mentionam si mai sus, reusita fotografiei in care subiectul este un fulger se datoreaza mometului la care ai decis sa fotografiezi.

Cum reusesc sa fotogarafiez fulgere ziua: Fotografiere fulgerelor pe timp de zi nu vor avea un efect spectaculos asupra fotografiei, chiar daca punem in paractica maestrii si trucurile fotografice invatate. Si totusi, pentru o fotografie satisfactoare cu fulger pe timp de zi, putem face urmatorii pasi:

Inchidem diafragma pana la maxim f17-f18, dupa acest prag fulgerul fotografiat nu va mai arata ca si un fulger, devenind  practic o pata de lumina incandescenta.  Valoare ISO cat mai mica, de preferat minim, nu lasati balansul de alb pe modul automat.

Cum reusesc sa fotogarafiez fulgere pe timp de noapte!

Nu incercati sa fotografiati daca nu aveti disponibile un trepied si un declansator, timpul de expunere obtinut pe timp de noapte poate depasi si 30 de secunde. Aici avem cu adevarat asteptari, daca vom respecta pasii si vom avea la indemana tot ce trebuie, cu siguranta vom realiza fotografii uimitoare.

Pentru a face cat mai reusite fotografiile cu fulgere, incercati sa gasiti contrastul, sa introduceti in cadru obiectele care ies in evidenta cand sunt luminate sau strafulgerate. Spre exemplu , daca alegeti sa fotogarfiati fulgere in oras, un sfat ar fi sa gasit un loc cat mai inalt, desi este foarte riscant, asa puteti cuprinde in cadru luminile orasului brazdat de fulger.

Sursa https://evphotography.ro/cum-fotogarafiez-fulgerele/

Related posts

Leave a Comment