photoEvenimente 

World Press Photo, cea mai mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, ajunge pentru prima oara la Cluj

photoLa nivel global, World Press Photo este cea mai mai importantă expoziție de fotojurnalism, in cadrul careia expun fotojurnalistii de la prestigioase publicatii din lume.

”Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, ajunge pentru prima oară în acest an la Cluj Napoca, cu sprijinul Muzeului de Artă Cluj-Napoca și a Consiliului Județean Cluj. Deschiderea va avea loc pe 28 iunie, de la orele 18.00. Evenimentul de la Cluj Napoca face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spații din peste 45 de țări și vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Prin parteneriatul cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Olandei în România, după București, expoziția a fost deschisă publicului în Timișoara (5 iunie – 24 iunie) și, în premieră, la Cluj-Napoca ( 29 iunie – 22 iulie)”, anunta World Press Photo Romania. Trei orase din Romania vor gazdui anul acesta expozitia World Press Photo 2018. Alaturi de Cluj, expozitia va fi deschisa si in București si Timișoara. Astfel, cele trei orase se alătură turneului internațional World Press Photo: Amsterdam, Milano, Tokio, Roma, Sevilla, Bari, Barcelona, Hamburg, Zurich, Dortmund, Berlin, Hanoi, Auckland, Ottawa, Santiago, Edinburgh, Veneția, Eindhoven, Budapesta, Copenhaga, Toronto, Madrid, Singapore, Islamabad, etc.

Program de vizitare Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Piata Unirii:
Vernisaj: 28 iunie, orele 18.00;
Miercuri – Duminică: 10:00 – 17:00.
Biletele se pot achiziționa de la intrarea în expoziție.
Preț bilet: 6 lei

World Press Pho to 2018, la a șaizeci și una ediție
Competiția a ajuns la a șaizeci și una ediție în 2018 și a reunit înscrieri din toată lumea: 5034 de fotografi din 125 de țări au trimis 73.044 de imagini. Juriul a oferit premii în 8 categorii către 42 de fotografi din 22 de țări. Mai multe detalii despre lista evenimentelor puteți găsi pe pagina de facebook: World Press Photo 2018

Related posts

Leave a Comment