Evenimente 

Craiova: Expoziţie de fotografie – Marele Război în Imagini din colecția Muzeului Olteniei

Craiova: Expozitie de fotografie Marele Război în Imagini din colecția Muzeului Olteniei. Muzeul Olteniei Craiova va invita, miercuri, 5 iunie, în Piața Frații Buzești din Craiova, la vernisarea expoziţiei de fotografie Marele Război în Imagini din colecția Muzeului Olteniei.

Foto-expoziția va fi deschisă spre vizitare în perioada 5-9 iunie 2018, între orele 10.00 – 18.00. Evenimentele care au marcat într-un mod profund istoria acestor meleaguri în urmă cu un veac sunt readuse și reflectate într-un mod aparte pentru publicul craiovean prin 40 de fotografii inedite din patrimoniul Muzeului Olteniei.

Adevărate opere de artă, cele 40 de imagini, care vor fascina cu siguranță publicul, redau perspective inedite asupra acelor vremuri, deschizându-se astfel o ușă către o lume demult apusă. Publicul va putea identifica chipuri de eroi, de medici și surori medicale, momente ale ocupației României de către Puterile Centrale, cadre surprinse în lagărele de prizonieri, militari la datorie sau în clipe de destindere, precum și câteva imagini mai puțin cunoscute din momentul realizării Marii Uniri de la Alba Iulia, din decembrie 1918.

Related posts

One Thought to “Craiova: Expoziţie de fotografie – Marele Război în Imagini din colecția Muzeului Olteniei”

  1. Expoziție de fotografie: Ecosisteme – WWF România | Fotograf Craiova - Eugen Voinea

    […] Expoziția de fotografie ilustrează principalele ecosisteme pe car ele găsim în România și serviciile ecosistemice pe care acestea le oferă. Astfel, vei intra în lumea sălbatică a zonelor de pădure, ape, în lumea idilică a pajiștilor și a zonelor agricole, unde fiecare ecosistem și se va destăinui și îți va prezenta bunurile pe care le oferă prin intermediul serviciilor ecosistemice de furnizare (hrană, materiale de construcție), reglare și mentenanță (stocarea CO2-ului, protecția în fața inundațiilor, protecția în fața eroziunii sau a alunecărilor de teren, filtrarea apei, polenizarea) și culturale (activități recreaționale, artistice, sportive, științifice sau de cercetare). […]

Leave a Comment